11 Aralık 2014 Perşembe

SÜT KARAMELİ ( süt reçeli)



SÜT KARAMELİ ( süt reçeli)

Bu nefis lezzeti kahvaltılarınızda, kurbiyelerinizin ve pastalarınızın süslemesinde kullanabilirsiniz



MALZEMELER :

1 kilo süt
1 su bardağı şeker
yarım çay kaşığı karbonat
vanilya ya da tarçın çubuğu

YAPILIŞI :

sütünüzü ocağa koyunuz içerisine şekeri ekleyin kaynayıncaya kadar arada sırada karıştırın bu arada içerisine tarçın çubuğu ya da vanilya ekleyebilirsiniz. Süt kaynayınca tarçın çubuğunu içerisinden çıkartın ve yarım çay kaşığı karbonatı ekleyerek ocağın altını kısıp en küçük ocağa alınız . Yaklaşık olarak 2 saat kadar çok kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar pişirin. Karamelinizi kahvaltılarda tüketebileceğiniz gibi pastalarınızda ve tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN...