11 Aralık 2014 Perşembe

KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI



KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER :

1/2 Kg Brüksel lahanası
1 Tane Soğan
150 Gr Kıyma
1/2 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Çorba kaşığı biber salçası
Kimyon
Kırmızı biber
tuz
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon

YAPILIŞI :

Brüksel lahanalarının üst yaprakları çıkarılarak ayıklanır ve güzelce yıkanıp limonlu suda bekletilir.Tencereye zeytinyağı koyulur soğan yemeklik doğranarak sararıncaya kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara önce kıyma sonra salçalar ilave edilir biraz daha yağda döndürülür. Daha sonra Brüksel lahanaları katılıp biraz daha kavrulur. Üzerine 1,5 -2 bardak sıcak su ilave edilir ve lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişen yemeğimize altını kapatmadan önce baharatlar ve tuz ilave edilip karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.AFİYET OLSUN...