11 Aralık 2014 Perşembe

BİFTEK DİZME



BİFTEK  DİZME

Biftek dizme; en kolayından ve en çabuğundan hazırlanan, davet yemeği niteliğinde, bu güzel tarifim sizin en zor zamanlarınızda lezzeti ve görüntüsüyle  kurtarıcınız olacaktır.Çok az suyla piştiğinden kızartma tadında ve görüntüsünde gözünüzü ve midenizi fethedecektir.

MALZEMELER :

1/2 Kg Dana biftek
3 Adet patates
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çay kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı Köri
1 Çay bardağı su

YAPILIŞI :

Öncelikle biftekler bir tencereye koyulup üzerine çıkana kadar su ile doldurulur ve kaynamaya bırakılır .Kaynayan ve köpüklenen etlerin suyu süzülür ve etler düdüklü tencereye alınır.(Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede de pişirebilirsiniz) Yine bir miktar su ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.Biftekler pişerken patatesler soyulup yuvarlak olarak dilimlenir.
Pişen biftekler bir fırın kabına resimde görüldüğü gibi bir biftek, bir patates şeklinde dik olarak dizilir.
Bir kaseye bir çay bardağı su ,bir çay kaşığı şeker ve biber salçası koyulup karıştırılır. Bu karışımın üzerine bütün baharatlar ve tuz da ilave edilip yeniden karıştırılıp bifteklerin üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında patatesler pişene ve biftekler kızarana kadar pişirilir.Biftekler daha erken kızaracağından fırın kabının üzerine biftekler kızardıktan sonra folyo kağıt ya da yağlı kağıt koyarak bifteklerin yanmasını ve patateslerin daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder