4 Aralık 2014 Perşembe

PASTANE UN KURABİYESİ


PASTANE  UN  KURABİYESİ

Yıllarca deneyip de bir türlü tam tadında ya da tam kıvamında olmadığını düşündüğüm tek kurabiye çeşidim un kurabiyesiydi. Eşimin de çok sevdiği bu kurabiyeyi belki 10-15 farklı tarif ve ölçülerde yaptım ancak tam lezzetini ve kıvamını deneme yanılma yoluyla bu tarifte buldum ve sizlerle paylaşıyorum.Tam pastane un kurabiyesi tadında olan bu kurabiyemi mutlaka denemelisiniz....

MALZEMELER :

250 Gr katı yağ ya da tereyağ(oda sıcaklığında)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı nişasta (buğday)
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya(vanilyayı seviyorsanız 2 pakette kullanabilirsiniz)
Aldığı kadar un
Üstüne serpmek için pudra şekeri




YAPILIŞI :

Bir kaba önce oda sıcaklığında ki, katı yağ, pudra şekeri ve nişasta koyulup iyice yoğurulur.Bütün malzemelerin birbirine karıştığını gözlemlediğinizde vanilya ve sıvı yağı da ilave edilip yeniden yoğrulmaya devam edilir.Daha sonra içine un ve kabartma tozu elenip azar azar ilave edilerek yoğurulur. Hamur çok katı olmayan bir kıvama geldiğinde buzdolabına koyularak 1-2 saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamurdan küçük elma büyüklüğünde bezeler koparılır ve bu bezeler uzun rulolar yapılır( resimdeki gibi).Bu ruloların üzerine çatalın tersiyle çizgiler çizilir ve istediğiniz büyüklükte kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 165-170 derecelik fırında pişirilerek üstleri pembeleşmeye başlamadan fırından çıkarılır.Pişen kurabiyelerin üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir. AFİYET OLSUN...