4 Aralık 2014 Perşembe

PANDİSPANYA KEKİ


PANDİSPANYA  KEKİ

Nefis yaş pastalar yapmanın en önemli noktası nefis çok kabarmış bir pandispanyadır.Güzel bir pandispanya yapımının ise bazı püf noktaları vardır.işte bu püf noktaları ile birlikte size güzel bir pandispanya tarifi...

MALZEMELER :

4 Yumurta
1 Bardak toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Bardak un
1 Bardak nişasta
3 Çorba kaşığı kaynar su
Kakaolu yapmak isterseniz 2 kaşık kakao ilave edin ancak 1 kaşık undan, 1 kaşık nişastadan eksiltmelisiniz.
(Ben kakaolu yaptım)

YAPILIŞI :

4 Yumurtanın sarısı ve beyazı birbirinden ayrılır.Yumurta beyazları ayrı bir kapta toz şekerin yarısı ilave edilerek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.
Başka bir kapta yumurta sarıları kalan şeker ve sıcak su  şeker eriyene kadar iyice çırpılır.
Çırpılmış yumurta sarılarının üstüne krem şanti haline gelmiş yumurta beyazları ile elenmiş un,nişasta,kabartma tozu vanilya ilave edilip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.Dibi yağlanmış bir düz kalıba karışım dökülüp hafifçe bir kaç kere tezgaha vurulur ve böylece havası alınıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.(Bu ısı ve pişirme süresi her fırına göre değişebilir siz keklerinizi hangi ısı ve ayarda pişiriyorsanız öyle pişirebilirsiniz)
Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünüp yarım kg sütle iyice ıslatılır ve istenilen kremalarla süslenir.
AFİYET OLSUN...