4 Aralık 2014 Perşembe

ÇİÇEK POĞAÇA



ÇİÇEK POĞAÇA

2 Bardak ılık süt
2 Bardak ılık su
2 Paket toz maya
1 Bardak sıvı yağ

1 Yumurta (akı hamuruna, sarısı üzerine sürülecek)
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

İÇİ :

250 Gr beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz

YAPILIŞI :

Süt,su maya ve şekeri karıştırıp mayayı eritelim .Daha sonra içine sıvı yağ, mahlep ,tuz ve yumurtanın akını ilave edip bir miktar un koyalım ve yoğuralım cıvık bir hamur elde edelim.Bu hamuru mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak ortamda hamur iki katı olana kadar bekletelim.
Hamur kabardıktan sonra biraz daha un katarak yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapalım.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlak şekil verelim. Bu hamurun ortasına iç harcımızdan bir parça koyarak yuvarlarlatıp top şekline getirelim. daha sonra bu yuvarlak hamuru elimizle bastırarak yassılaştıralım.Yassı şeklinde olan hamurun ortasına parmağımızı koyarak karşılıklı dört yerinden mutfak makasıyla keselim.Kesilen parçaları 90 derece çevirerek çiçek şekli verelim. Ortasına da hamurdan kopardığımız küçük bir parçayı yuvarlatıp koyalım.Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim. 180 derece de hamurların üstü kızarana kadar(yaklaşık 30-35 dak.) pişirelim. AFİYET OLSUN...  











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder