1 Aralık 2014 Pazartesi

HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI


HAVUÇLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Soğuk kış günlerinin en kolay ve en çabuk sürede hazırlanabilecek çorbasıdır şehriye çorbası....
Çalışıyorsanız ya da aceleniz varsa hazır çorba yerine evinizdeki malzemelerle hazırlayacağınız bu sağlıklı ve nefis çorbayı 15 dakika da hazırlayabilirsiniz...




MALZEMELER :

2 Adet Domates ya da Yazdan hazırlanmış domates suyu ya da püresi
1 Adet havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çay Bardağı Tel şehriye
5 Su Bardağı et suyu yada su
1 Tatlı kaşığı tuz
Üzerine koymak için doğranmış maydanoz

YAPILIŞI :

Bir tencereye 2 adet domates rendelenir ya da 3- 4 kaşık domates suyu- püresi konulur üzerine 1 havuç rendelenir ve birlikte kavrulur. Kavrulan domateslerin üzerine et suyu(ya da su) dökülerek kaynaması beklenir .Kaynayan suyun içine tel şehriye ilave edilir ve şehriyeler pişene kadar hafif ateşte pişirilir.Piştikten sonra çorba kaselerine konulup üzerine  doğranmış maydanoz ve limonla servis yapılır. AFİYET OLSUN....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder