1 Kasım 2014 Cumartesi

SODALI-FINDIKLI-ÜZÜMLÜ KÜÇÜK KEKLER (MUFFİN)



SODALI-FINDIKLI-ÜZÜMLÜ KÜÇÜK KEKLER   (MUFFİN)

Süt ya da yoğurt kullanmadan yapabileceğiniz çook lezzetli küçük kekleri çok seveceksiniz...

MALZEMELER:

3 Yumurta
1,5 Su Bardağı şeker
1 Su Bardağı soda (maden suyu)
1 Su Bardağı sıvı yağ
2 Su Bardağı un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı fındık
1 Su Bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI:


3 Yumurta bir karıştırma kabına kırılıp mikserle köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpılır.İçine 1 bardak şeker de ilave edilip 10 dakika daha çırpılır.Daha sonra içine bütün malzemeler katılıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.Muffin kaplarının dibine bir kaşık hamur karışımı koyup üzerine 3-4 tane üzüm koyulur. 3 kaşık daha hamurdan koyulup en üstüne fındık parçaları koyularak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.Bu süre ve fırın ısısı sizin fırınınıza göre ayarlanmalıdır çünkü her fırının pişirme süresi farklı olabilir.AFİYET OLSUN...