23 Kasım 2014 Pazar

PASTANE POĞAÇASI



PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER
2 paket toz maya ( İnstant maya)
1 adet yumurta ( Akı hamura sarısı üzerine)
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5- 6 su bardağı un

İÇİ :

Peynir
maydanoz

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Yoğurma kabının içine ılık süt,şeker ve mayayı koyup, eritin. Sıvı yağ yumurta akı, Nişasta ve unu ekleyin.Üzerine tuzu serpiniz.
Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırınız.
Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyükçe bezeler yapınız.
Peynir ile ince kıyım kıyılmış maydanozu karıştırınız. Bezeleri avucunuzun içinde açıp iç malzemeden koyunuz ve bezeyi kapatınız.
Ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş(ya da yağlanmış) fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Çatal yardımıyla üzerine artı şeklinde çizikler yapınız.
Soğuk 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.