21 Eylül 2014 Pazar

PATATES ÇANAĞINDA YOĞURTLU HAVUÇ




PATATES  ÇANAĞINDA  YOĞURTLU HAVUÇ

Misafirlerinize çayın yanında ya da et yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz lezzetli ve güzel bir patatesli salata....

MALZEMELER :

1 Kg patates
2 Çorba kaşığı Tereyağ
1 Demet Dereotu
3 Adet Orta boy Havuç
1 Çay bardağı yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

YAPILIŞI :



Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Patates ezeceği ya da bir çatalla ezilir içine tuz ve tereyağ ilave edilir ve ezmeye devam edilir . İyice püre haline gelen patateslerin üstü kapatılarak  soğuması engellenir. Diğer yanda Havuçlar rendelenip çok az sıvı yağda kavrulur.Dereotu ince ince kıyılır.Yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek karıştırılır.



Ezilmiş patatesten ceviz büyüklüğünde alınıp yuvarlak top haline getirilerek dereotuna bulanır ve daha sonra ortasına bastırılarak çukur açılır. Patateslerin ortasına açılan çukura kavrulan havuçtan bir miktar koyulur onun üzerine de sarımsaklı yoğurttan bir tatlı kaşığı kadar koyulur ve kırmızı biber serpilir. Kalan patatese de aynı işlemler uygulanarak hepsi aynı şekilde hazırlanır .(Resimde ki gibi) AFİYET OLSUN...