24 Eylül 2014 Çarşamba

KROKANLI HAŞHAŞLI PASTA


KROKANLI HAŞHAŞLI PASTA

MALZEMELER


 3 Yumurta
1 Su bardağı Toz şeker
4 Çorba kaşığı süt
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2,5 Su bardağı un
2 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı gri haşhaş









 ÜZERİNİN KREMASI

2 Paket krem şanti
5 Su bardağı süt
4 Çorba kaşığı un
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi


KROKANI İÇİN

1 Su bardağı kavrulmuş fındık
5 Yemek kaşığı toz şeker
1,5 Yemek kaşığı  tereyağı

YAPILIŞI:

3 Yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır. İçine toz şeker ilave edilip 7-8 dakika daha çırpılırve daha sonra bütün malzemeler içine katılıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırılıp yağlanmış yuvarlak borcama dökülür. 170 derecede pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.
Kekimiz soğurken; 2 Paket krem şanti 2 bardak sütle çırpılır ve soğuması için buzdolabına  koyulur.Kalan 3 bardak süt, 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı un ve bir limon rendesi karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.Muhallebi piştikten sonra blendırdan geçirilir ve o da soğumaya bırakılır.Şanti ve muhallebi iyice soğuduktan sonra  ikisi aynı kaba alınır  kaşıkla karıştırılır ve pastanın kreması elde edilmiş olur.
soğuyan kek tepsiden çıkarılır ve ortadan ikiye bölünür.Her iki parçası 3-4 kaşık sütle ıslatılır.

Sütle ıslatılan kekin alt parçasının üzerine kremanın yarısı dökülür ve her tarafı krema ile örtülür.Kremanın üzerine kekin diğer parçası koyulur ve kalan krema da bu parçanın üzerine güzelce yayılır( çok düzgün olması için uğraşmanıza gerek yok çünkü üzerine krokan dökülecek) ve buz dolabına koyulur diğer tarafta bir teflon tavaya 5 kaşık şeker koyularak şeker eritilir eriyen şekerin rengi koyulaşmaya başlayınca üzerine tereyağ ilave edilir. Tereyağ eridiğinde kavrulmuş fındıklar ilave edilip biraz karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Sıca sıcakken düz bir zemine ya da bir tepsiye dökülür. Soğuyunca minik minik kırılıp pastanın üzerine her yeri kapanacak şekilde süslenir AFİYET OLSUN....







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder