1 Eylül 2014 Pazartesi

ALTIN TAVUK SARMA



ALTIN TAVUK SARMA

Benim çok sevdiğim bir tarifimi sunuyorum bugün size ...Tavuk but içinde iç pilav sarma hadi buyrun tarifime bayılacaksınız bu lezzete....




MALZEMELER:

6 Adet açılmış kalçalı but
1 Bardak pirinç
1 Adet soğan
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Paket dolmalık fıstık
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı toz şeker
sarmak için;
folyo kağıt ya da yağlı kağıt
Sosu için ;
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

6 adet kalçalı butu tavukçunuza kemiklerini çıkarttırıp açtırın ve çok az dövdürerek incelttirin.Kesinlikle derisini çıkarttırmayın çünkü derisi toplu durmasını sağlayacaktır eğer derisini yemiyor ya da sevmiyorsanız yerken ayırabilirsiniz.
Zeytinyağını bir tencereye koyup soğanları küp küp doğrayın.Pembeleşinceye kadar kavurup içine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ,baharatları ve tuzla şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinçler saydamlaşınca 1 Bardak su ilave edip kısık ateşte pişirin ve demlendirin.
Folyo kağıtları 25-25 Ölçüsünde kesip üzerine tavukları açıp tuzlayın ve içine 2-3 kaşık iç pilavdan koyup kenarlarını ortaya toplayarak ters çevirin ve folyo ile paket yapın .Bütün tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir fırın tepsisine koyun ve 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Pişen tavukların üzerinden folyoları çıkarın ve üstlerine yoğurt salça ve yağı karıştırarak sürün yeniden 200 derecelik fırına verip üstleri kızarana kadar fırında tutun.AFİYET OLSUN...