9 Temmuz 2014 Çarşamba

ÜÇLÜ TATLI

ÜÇLÜ   TATLI

Ramazanda misafirlerinize yarım saatte hazırlayabileceğiniz güzel bir tatlı...



MALZEMELER :

1 Kg süt
3 Fincan şeker
1 Fincan un
4 Tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI :

Süt bir tencereye alınır içine şeker ve un ilave edilip karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Pişen  muhallebi üçe bölünür. Birincisi sade olarak bırakılır. İkincisinin içine 1 tatlı kaşığı (silme) kakao ilave dilip iyice karıştırılır.Üçüncü muhallebinin içine ise 3 tatlı kaşığı kakao ilave edilip o da iyice karıştırılır.Gerekirse el blendrından geçirilebilir. Daha sonra servis kaselerine bir miktar önce koyu renkli muhallebi daha sonra daha açık renkli muhallebi ve en son beyaz muhallebi konulur ve soğuk olarak servis edilir.AFİYET OLSUN....