24 Mayıs 2014 Cumartesi

YOĞURTLU KÖZDE PATLICAN



YOĞURTLU KÖZDE PATLICAN 

MALZEMELER :

3 Adet patlıcan
2 Adet yeşil biber
3 Diş sarımsak
1 Büyük kase yoğurt
1/4 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı biber
Süslemek için maydanoz

YAPILIŞI :

Patlıcanlar fırında veya harlı bir ateşte çevrile çevrile her tarafları iyice pişirilir ve sonra düz bir yere alınarak saplarından tutulup bıçakla, yukarıdan aşağıya olmak üzere soyulur. Sonra bir bıçakla ezerek doğranır ve zeytinyağı ile iyice karıştırılır. Yeşil biberler ateşte pişirilip soyulur ince ince doğranır patlıcanlara ilave edilir. Sarımsakla karıştırılmış yoğurt patlıcanlara katılıp iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır bu karışımın üzerine arzuya göre acı yeşil biber veya kırmızı biber serpilerek maydanozla süslenir. AFİYET OLSUN...