22 Nisan 2014 Salı

PATLICANLI ARPACIK SOĞANLI PATATES OTURTMA



Patateslerle arpacık soğanların ve patlıcanların doyum olmayan lezzeti...DENEMELİSİNİZ....

PATLICANLI ARPACIK SOĞANLI PATATES OTURTMA

                                                                                                                                                               MALZEMELER :




3 Büyük Patates
8-10 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Yeşil Biber
2 Adet Patlıcan
200 Gr Kıyma
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Ayrıca patatesleri kızartmak için sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı Kimyon
İstediğiniz kadar maydanoz
1 Çorba kaşığı silme domates salçası





YAPILIŞI :

Öncelikle patatesler soyulup yuvarlak olarak ve yaklaşık 1 cm kalınlığında kesilip bol yağda arkalı önlü olarak kızartılır ve bir fırın kabına konulur.Diğer tarafta arpacık soğanlar soyulup 2 kaşık yağ koyduğumuz tavada kısık ateşte biraz kavrulur ve üstlerine minik minik doğranmış yeşil biberler ilave edilir. Biberlerin ve soğanların renkleri fazla değişmeden küçük küpler halinde doğranmış patlıcanlar da bu karışıma ilave edilir ve hepsi birlikte kavrulur.Kavrulan bu karışıma kıyma, karabiber ,tuz ve kimyon eklenip kıymalar da kavrulana kadar kısık ateşte tutulur.

Fırın kabına aldığımız patateslerin üzerine tuz ve kekik serptikten sonra kıymalı karışım patateslerin üzerine dökülüp her yerine dağıtılır.İnce kıyılmış maydanozlar da üstüne ilave edilir.
1 Kaşık salça 1 Su bardağı suyla açılıp kaynatılarak yarısı patateslerin ve kıymalı karışımın üstüne dökülüp 200 derecede ısıtılmış fırında 10 -12 dakika tutulup çıkarılır ve üstüne 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi dökülüp yeniden 5 dakika kadar kaşar peynirleri eriyene kadar fırında tutulur. Fırından çıkardığımız yemeğimizin üstüne kalan salçalı sos dökülür.(Salçalı su sıcak olarak üstüne dökülmelidir bu nedenle eğer soğursa salçalı su ısıtılmalıdır.)AFİYET OLSUN....




 






















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder