23 Kasım 2014 Pazar

LAZANYA



Lazanya sevenler haydi buyrun tarifime....

LAZANYA

MALZEMELER:

500 Gr'lık 1 paket( haşlanmayan) Lazanya
1/2 Kg kıyma
2 Adet soğan
2 Adet yeşil biber
1 Adet domates
Tuz, Karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN;

4 Kaşık un
1 Kg süt
2 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Yumurta
1,5 Kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
2 Adet soğan yemeklik doğranır bir tencereye alınır üstüne küçük küçük doğranan yeşil biberler katılıp soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir .Kıyma da kavrulunca bu kez üzerine kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler ve tuz ile karabiber ilave edilir.Domatesler de suyunu çekene kadar ateşte tutulur.Kıymalı sos bir kenarda beklerken Beşamel sos yapılmaya başlanır.
BEŞAMEL SOS YAPILIŞI:
Küçük bir tencerede 1,5 Kaşık tereyağı eritilip içine 2,5 kaşık un koyulup, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içine süt ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir.Bu arada içine bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir.Topaklanmamasına dikkat

edilir.Eğer topaklanma olursa blendırla çırpılmalıdır.Ateşten alınan beşamel sos 5 dakika kadar soğumaya bırakılır.Hafif soğuyan beşamel sosa 1 yumurta kırılıp çok hızlı bir şekilde yumurtanın pişmesine izin vermeden çırpılır ve içine 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırılır.
Bir fırın kabı alınır(ben Kare borcam kullandım ölçüleri tam geliyor)
Fırın kabının en altına bir iki kaşık kıymalı sos koyulup üzerine 2 kaşık beşamel sos gezdirilir ve lazanyalar üzerine dizilir.(Açık kalan yerleri lazanyaları kırarak doldurabilirsiniz sıkıntı yaratmaz)Tekrar lazanyaların üzerine önce beşamel sos daha sonra kıymalı sos dökülüp lazanyaların her tarafının kaplanması sağlanır.Bu işleme lazanyalar bitene kadar devam edilir .En üstüne kalan beşamel sos bolca dökülüp 200 derecede önceden ısıtılmış fırına konur ve üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Pişen lazanya fırın dan alınır üzerine kalan 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri dökülüp yeniden peynirler eriyene kadar fırında tutulur.Piştikten yarım saat sonra servis yapılması tavsiye edilir. AFİYET OLSUN...