8 Eylül 2014 Pazartesi

MUZLU CHEESECAKE


MUZLU CHEESECAKE

Görüntüsüyle gözlerinizi tadıyla damağınızı şenlendirecek ....


MALZEMELER:



HAMURU İÇİN

2 Paket yulaflı büsküvi

2 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2-3 Yemek kaşığı süt

KREMASI İÇİN:


2 Paket Labne peynir

1 Paket Krem şanti
1 Su bardağı toz şeker
1/2 Çay bardağı süt

SOSU

1 Paket hazır muzlu jöle


ÜZERİ İÇİN;


3 Adet muz

Şekilli çikolatalar
15-16 Adet üzüm


YAPILIŞI:


Tereyağı eritilip büsküviler rondoda çekilir.3 Yemek kaşığı ile birlikte hepsi yoğurulur.Kelepçeli bir kalıba ya da streç film döşenmiş kenarlı bir tepsinin tabanına bastırarak döşenir.

Kreme için bütün malzemeler karıştırılarak güzelce çırpılır ve ve bu krema hamurun üzerine dökülüp düzeltilerek buzdolabına koyulur.Hazır paket olarak aldığımız jöle üzerinde yazan tarife göre pişirilir ancak paketin yarısı yarım ölçülerde kullanılmalıdır.Muzlar soyulup resimdeki gibi verev şekilde kesilir ve dolaptan çıkarılan pastanın üzerine isterseniz resimdeki gibi ya da istediğiniz şekilde yerleştirip üzerine pişirerek hazırladığınız jöleyi döküp yeniden buzdolabına koyun iyice jöle donduktan sonra üzeri çikolatalarla ve üzüm le süslenir. AFİYET OLSUN....