11 Eylül 2014 Perşembe

İNCİR RÜYASI



İNCİR RÜYASI

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN :   

                                                                
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
                                                                                         
MUHALLEBİSİ İÇİN:

4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı

TATLININ ÜSTÜ İÇİN :

350gr. kuru incir
1 Su bardağı iri kıyılmış ceviz

KEKİN KARAMELİ İÇİN :

2 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI :

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı,unu,kabartma tozunu ve portakal kabuğunu ekleyip tahta kaşıkla güzelce karıştırın.Kare borcamı yağlayıp hafifçe unlayın ve kek karışımını dökerek 180 derecelik fırında pişirin.

Pişen keki borcamdan çıkarın.Tepsiyi yıkayın yada aynı ölçüde başka bir borcamı ıslatın.
Küçük bir tencerede 2 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin.
Üzerine 2 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıkça şeker eriyecektir.
Limon suyunu ekleyin. Altını kapatın.
İncirleri küçük küpler halinde kesin ve şerbetin içine atın.15-20 saniye şerbetin içinde tutun ve delikli kepçe ile ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
Diğer tarafta,süt,un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip karıştırın.
Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın.
Pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırın.Kekin her tarafını kürdanla bir çok yerinden delin. Karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün. Kenarlara aksa da önemli değil. Kek şerbeti tamamen çeker.
Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.AFİYET OLSUN...