22 Nisan 2014 Salı

YUFKADAN PRATİK HAMURLAR....


Aniden misafiriniz mi geldi yoksa kahvaltıya ne yapsam diye mi düşünüyorsunuz ?Düşünmeyin... Eğer elinizde bir ya da iki yufkanız varsa beş dakika da hazırlayabileceğiniz hamurlar...

YUFKADAN PRATİK HAMURLAR....

MALZEMELER:

1 Yufka
1 Yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI :

Bir yufka tezgaha serilir üzerine bir çırpılmış yumurta dökülür ve yufkanın her yerine yumurta sürülür.Yufka ucundan 3 parmak genişliğinde ve kenarlarından da birer parmak genişliğinde katlanır.Üç parmak genişliğinde katlanan yerden yufkanın sonuna kadar katlanarak gidilir.Katlananarak şerit olan yufka üç parmak genişliğinde verev olarak kesilir.
Kesilen yufkalar kızdırılmış yağda kızartılır.
NOT: Püf noktası ;kızartırken bir tarafının kızarmasını beklemeden sürekli alt üst yaparak kızartmaktır.