Bugünlerde biraz duygusalım galiba hep geçmişten bahsetmeye başladım .Şimdiki çocukların ellerinde tabletleri, telefonları gördükçe çok üzülüyorum.Ağaca çıkmasını bilmeyen, sokakta oyun oynamayan, mahalle arkadaşlığından bihaber çocuklar yetiştiriyoruz. Ellerinde cipsler,boyalışekerler,hamburgerler.....
Yazık çocuklarımıza hiçbir şeyin tazesini ya da organik olanını yiyemiyorlar her şey hormonlu ilaçlı..
Dalından erik yiyemiyorlar,kiraz toplayamıyorlar parmaklarının ucunda yükselerek,domatesi dalından koparıp ikiye bölüp o buzlu görüntüsünü o mis gibi kokusunu duyamıyorlar yazık....
Biz şanslıydık ....
Neyse.... zaman değişti iyimi oldu kötümü derseniz bence teknoloji hayatımıza girdikçe canlılığımızı yitirmeye yapaylaşmaya başladık sanki...
Biz şanslıydık hazır paketlenmiş gıdalar yemedik annelerimiz yaptı keklerimizi,pastalarımızı tatlılarımızı...
İşte annelerimizin bize yaptığı tatlılardan biriydi ve o dönemlerin en favori tatlısıydı MOZAİK PASTA ...
Unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş bu kolay tatlının tarifini size vereceğim bu gün .Yapıp dolaba atın . Ani misafiriniz mi geldi.çocuğunuz tatlı mı istedi ,beş çayı boş olmaz diye mi düşünüyorsunuz,işte o zaman çıkarın buzluktan tatlınızı dilimleyin ohhh.. missss .....
MALZEMELER :
2 Paket petibör büsküvi
3 Yemek kaşığı tereyağ
2,5 Yemek kaşığı Kakao
1 Su bardağı süt
5 Yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI :
İlk önce büsküviler bir kabın içine elle kırılır fazla küçük olmadan.
Daha sonra derin küçük bir kapta tereyağ eritilip içine diğer tüm malzemeler ilave edilir ve biraz karıştırılıp şekerin erimesi ve malzemelerin özdeşmesi sağlanıp ocağın altı kapatılır. Bu karışım bisküvilerin üzerine dökülüp karıştırılır. tezgahın üstüne streç film ya da bir naylon serilip bunun ortasına bisküvili karışım dökülüp naylona sarılmak suretiyle elle baton pasta görüntüsü yani silindir şekline sokulur.
Naylonun uçları resimde görüldüğü gibi kapatılıp buzluğa koyulur . Buzlukta 3-4 saat tutulduktan sonra dilimleyerek servis yapılır. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder