MALZEMELER :
2,5 Bardak un
1,5 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı şeker(silme)
1 Tatlı kaşığı tuz (silme)
İçi İçin;
200 Gr Kıyma
1 Adet soğan
İsteğe göre minik doğranmış yeşil biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı tuz
1/4 Çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI :
Önce içi hazırlanır bunun için ; 1/4 Sıvı yağ bir küçük tavaya koyulur üzerine soğan küçük küçük doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.(Kavrulan soğanlarla beraber biberlerde eklenir soğanlarla birlikte kavrulur)Daha sonra kıyma,tuz,karabiber de ilave edilip biraz daha kıymanın rengi değişip kavrulana kadar pişirilir.
Bir yoğurma kabına un koyulur üzerine yoğurt, kabartma tozu ,şeker ve tuz ilave edilip yoğurulur. Hamur yumuşak bir kıvamda olacak ama ele yapışmayacak duruma gelince(hamurun kıvamı için biraz su ya da un ilave edebilirsiniz)ceviz büyüklüğündebezelere ayrılır. Bezeler yarım santim kalınlığında unlanarak merdaneyle açılıp ortasına resimdeki gibi kavrulmuş kıymadan koyulur.Hamurun bir ucu diğer ucunun üzerine kapatılarak parmakla bastırılır ve tırtıklı hamur kesme aleti ile parmakla bastırılan yerden ay şeklinde kesilir.
Bol yağda altı üstü kızartılır. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder