Çoookkk hafif pratik, sağlıklı ve nefiss bir tatlı.....
MALZEMELER:
4 Adet Şeftali
8 Tatlı kaşığı toz şeker
10-15 Adet ceviz içi
Arzuya göre üzerine dondurma
YAPILIŞI:
Şeftaliler yıkanıp ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır. Bir fırın kabına yağlı kağıt serilip şeftaliler dizilir . Şeftalilerin her birinin üzerine birer tatlı kaşığı şeker dökülür ve 200 derece de ısıtılmış fırına koyulur.
Şeftalilerin üzeri kızarana kadar fırında tutulur bu süre yaklaşık 35-40 dakika kadar sürüyor ama fırınınızın ısısına göre bu süre değişebilir. Fırından çıkan şeftaliler soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra çekirdek yataklarının içine ceviz koyulur ve tepside oluşan karamelize olan şekerden üzerine gezdirilir.İsteğe göre üzerine dondurma koyularak servis edilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder