Misafirlerinize çayın yanında ya da et yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz lezzetli ve güzel bir patatesli salata....
MALZEMELER :
1 Kg patates
2 Çorba kaşığı Tereyağ
1 Demet Dereotu
3 Adet Orta boy Havuç
1 Çay bardağı yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
YAPILIŞI :
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Patates ezeceği ya da bir çatalla ezilir içine tuz ve tereyağ ilave edilir ve ezmeye devam edilir . İyice püre haline gelen patateslerin üstü kapatılarak soğuması engellenir. Diğer yanda Havuçlar rendelenip çok az sıvı yağda kavrulur.Dereotu ince ince kıyılır.Yoğurdun içine sarımsaklar dövülerek karıştırılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder