5 Kasım 2014 Çarşamba

SEKİZ KATLI AMONYAKLI PASTA




SEKİZ KATLI AMONYAKLI PASTA

Amonyak deyince tedirgin olmayın sakın yenilebilir amonyaktan yaptım pastamı . Bu değişik pastamın tadına bakan herkes çok beğendi eminim sizde beğeneceksiniz. Amonyağı aktarlardan ya da pasta malzemeleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.


MALZEMELER:

Hamuru için;

1 Fincan şeker
1 Fincan süt
2 Yumurta
1 Çorba kaşığı dolusu Amonyak
Aldığı kadar un

Muhallebisi için;

2 Kg Süt
8-9 Kaşık un
2 Su bardağı şeker
1 Kibrit kutusu kadar tereyağı

Süslemek için :

Renkli şeker hamurları (isteğe bağlı)
1 Su bardağı hindistan cevizi

Arasına Koymak için;

3-4 Adet muz

YAPILIŞI :

Hamuru için gerekli malzemelerin hepsi karıştırılarak yoğurulur un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Bezelerden biri biraz un yardımıyla merdane ile 30 cm çapında ince olarak yufka açılır.
28-30 cm çapındaki bir teflon tavada yufka alt üst edilerek pişirilir. Bu pişirme işlemi eğer varsa bir sacın üzerinde ya da davul fırınların içinde de yapılabilir.
Bütün hamurlar aynı şekilde açılıp tek tek pişirilir . Yufkalar piştikten ve soğuduktan sonra oldukça sertleşir panik yapmayın çünkü muhallebisi dökülünce yumuşayacaklardır.
Yufkalar soğurken süt şeker ve un karıştırılarak muhallebi pişirilir.
Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yufkaların sığabileceği büyüklükte bir tepsinin dibine iki kaşık kadar muhallebi dökülüp bir yufka üstüne konur . Yufkanın üzerine yeniden muhallebi dökülüp ikinci yufka üzerine koyulup aynı işlem yapılır ve muz dilimlenerek ikinci yufkanın üzerine muhallebi döküldükten sonra koyulur. Aynı işlem tüm yufkalara uygulanır. 2 katta bir muz dilimleri döşenir.En üste kalan muhallebi dökülüp her yeri muhallebi ile sıvanır. Kenarları girintili çıkıntılı olduğu için muhallebi ile kapatmak zor olabilir o yüzden ya kenarlıklı bir tepsiye ya da benim yaptığım gibi şeker hamuru ile kapatabilinir. Pastanın üzerine bolca hindistan cevizi dökülür.Şeker hamurlarını hazır alabileceğiniz gibi daha önce tarifini verdiğim sitemden tarifimi alıp kendinizde yapabilirsiniz.Hindistan cevizi dökülen pasta şeker hamurlarıyla zevkinize göre süsleyebilirsiniz.Ya da sadece hindistan cevizli olarak bırakabilirsiniz. Süslemelerden sonra pastayı buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN....







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder