14 Mayıs 2016 Cumartesi

FIRINDA BULGURLU PIRASA


FIRINDA BULGURLU PIRASA

Merhabaaa...

Nefis bir tarifle bu gün sizlerleyim...
Pırasanın dayanılmaz lezzeti bulgurla buluşunca, bir de buna peynir eklenince ortaya nefis bir pırasa tartı mı desem, böreği mi desem adını bilemediğim bir şey çıktı...

Siz değerli takipçilerimin de bu harika lezzetten mahrum kalmasını istemediğimdem kısa bir slayt hazırladım sizlere görsel olarak tarif daha güzel olur diye ...
Hadi bakalım size iyi seyirler ve kolay geleeee...


MALZEMELER:

1 Çay bardağı Bulgur
1/2 Çay Bardağı Su
1Çay Bardağı Sıvı yağ
4 Adet Pırasa
2  Adet Havuç
1 Adet İnce doğranmışYeşil Biber
1 Adet Soğan ( Koymayabilirsiniz)
4 Yemek Kaşığı Mısır Unu


1 Paket Kabartma Tozu
3 Yumurta
1 Su Bardağı ezilmiş Beyaz Peynir
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı susam

YAPILIŞI :
Önce bulgurları yarım çay bardağı suyla ıslatıp üzerini kapatıp kabarması için kenara alalım.
Pırasaları ince ince doğrayalım.
soğanı incecik yemeklik olarak doğrayalım .
Havuçları rendeleyelim
1 Çay bardağı sıvı yağı bir tencerede kızdırıp içine önce soğanları ve biberleri atıp sararana kadar kavuralım.
Daha sonra içine pırasaları ve havuçları atıp pırasalar yumuşayana kadar kavuralım.
Kavrulan pırasaları soğumaya bırakalım .
Soğuyan pırasaların içine kalan tüm malzemeleri ve kabaran bulgurları ilave edelim.
İyice karıştırıp fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına dökelim.Üzerine susam serpip 200 derecede pişirelim ...
AFİYET OLSUN...

NOT: Peynirinizin tuz oranına göre tuzunu ayarlayabilirsiniz...





1 yorum :

  1. Ellerinize sağlık. Pırasayı sunmak için farklı bir tarif olmuş. Pırasa yemem diyenlere özellikle sevdireceğini düşünüyorum..

    YanıtlaSil