18 Eylül 2014 Perşembe

FIRINDA PATATESLİ TAVUK


FIRINDA  PATATESLİ TAVUK

Akşam yemeğe aniden misafiriniz mi geldi ...? Ne yemek yapayım diye düşünmeden hemen bu tarifi yapın ve misafirlerinize enfes bir lezzet sunun...



 MALZEMELER :



 5-6 Adet Kemiği çıkarılmış Tavuk  butu

3 Adet Patates
4 Adet Yeşil Biber
2 Adet Domates
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay Tatlı tuz
1 Talı Kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı Kimyon
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı


YAPILIŞI :


Tavukları güzelce yıkayıp süzüldükten sonra üstüne zeytin yağını tuzun ve baharatların  yarısını  döküp iyice karıştırıp bir fırın tepsisine döşeyin.Üzerine iyice yıkayıp kabuklu şekilde elma dilimleri şeklinde kestiğiniz patatesleri ilave edin ve kalan baharatlarla birlikte  en üste dilimlediğiniz domatesleri ve ikiye böldüğünüz biberleri de koyup 200 derecelik fırında patatesler ve tavuklar pişene kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder