10 Ağustos 2015 Pazartesi

KITIR EKMEK TATLISI



KITIR EKMEK TATLISI 

Kıtır ekmek tatlısı desem de yumuşacık ve enfes bir lezzet ...Sütlü tatlılar içinde favorilerimin başında gelir bu tatlı çünkü sütlü olmasına rağmen ekmek kadayıfı tadında bir tatlıdır..
Eğer ani bir misafiriniz gelecekse ve bir tatlı yapmak istiyorsanız bu tatlıyı hemen yapabilirsiniz çünkü yapımı15 dakikanızı alacak sadece soğuması biraz zamanınızı alabilir ama soğuduktan sonra bu harika lezzeti yemek size ve misafirlerinize büyük bir tat sunacak...

MALZEMELER :

1 Paket tuzsuz etimek (Klasik etimekte olur)

Şerbeti için:

3 bardak su
2 bardak toz şeker

Muhallebisi için:

1 Litre süt
8 kaşık irmik
5 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 Paket krem şanti
1 Bardak süt

YAPILIŞI :

İlk önce 2 paket krem şanti 1 bardak süt ile köpürene ve çoğalana kadar 2-3 dakika kadar çırpılıp buzdolabına kaldırılır.
Daha sonra 3 bardak su 2 bardak şeker ile karıştırılıp şerbet yapılır ve kaynatılır.Kaynayan şerbet dikdörtgen borcama dizilmiş etimeklerin üzerine sıcak sıcak dökülür ve soğuması için bir kenara alınır.
Etimekler soğurken bir tencereye 1 litre süt konulur içine irmik ve şeker katılıp muhallebi kıvamında pişirilir ve soğumasını beklemeden sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökülürek soğumaya bırakılır.
Soğuyan etimek ve muhallebinin üzerine dolaba kaldırdığımız krem şanti sürülür. İsteğe göre sade veya üzerine çikolata parçaları ceviz vs. konulup servis edilir.AFİYET OLSUN...













Hiç yorum yok :

Yorum Gönder