ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Yer Elmasının Faydaları:
Yer Elması Nasıl Kullanılır?
Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir. Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar kullanabilir.http://tr.mydearbody.com
Kaynak :http://saglikuzmanlari.blogspot.com/2010/05/yer-elmasnn-faydalar.html
MALZEMELER :
1 Kg yer elması
1Tane orta boy soğan
1 Tane havuç
1/4 Çay bardağı pirinç
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
tuz
1Adet kesme şeker
Yarım bağ dere otu
YAPILIŞI :
Yer elmaları soyulup limonlu suya konulur.Soğan ayıklanıp küp küp doğranır, havuç soyulup ince yuvarlaklar halinde kesilir ve tencereye alınır üzerine yıkanmış yer elmaları ve zeytinyağ ilave edilir. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 5-6 dakika kavrulur.Tuz,şeker ve 1 bardak kadar sıcak suyla beraber yıkanmış pirinçlerde ilave edilir . Yer elmaları yumuşayıncaya kadar pişirilir ve servis tabağına alınarak üzeri dere otu ile süslenir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder