PORTAKAL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER
TAVUK GÖĞSÜ
1 litre süt
2 tatlı kaşığı kadar tereyağ
3 Fincan un
4 Fincan şeker
1 pk vanilya
Yapılışı:
Süt, un ve toz şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pütürlü kalırsa blendırdan geçirebilirsiniz. Koyulaşmaya başlayınca tereyağını ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelince kapatıyoruz ve vanilyayı ilave ediyoruz. Suyla ıslatılmış Dikdörtgen borcama döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Portakal Sosu:
3 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
2 Bardak su
3 yemek kaşığı yığma buğday nişastası
1 Bardak toz şeker
Bu malzemelerin hepsi sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Borcama koyduğumuz sütlü muhallebimizin üzerine dökülür. Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder