Bu da benim zebra baton kekimmm....
ZEBRA KEK
MALZEMELER :
3 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı un
1 Su bardağı nişasta
2Çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI :
Önce yumurtalar mikserle beyazlaşana kadar çırpılır ve daha sonra içine şeker ilave edilerek beş dakika daha çırpılır.İçine yağ,süt, kabartma tozu ,nişasta ve
, un ilave edilip tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır.Bu kek hamuru ikiye bölünüp birinin içine kakao karıştırılır. Dikdörtgen kek kalıbı yağlanıp ortasına 1 çorba kaşığı kakaosuz kek hamuru dökülür.Diğer iki yanına da 10-15 santim aralıkla birer kaşık beyaz kek hamurundan dökülür böylece kalıpta üç ayrı yerde birer kaşık hamur olur. Bu kakaosuz hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kakaolu kek hamuru dökülür ve yayılması beklenir. Yayılan kakaolunun ortasına tekrar kakaosuz hamur dökülür.Bu işlem kek hamuru bitene kadar tekrarlanır ve bir biçağın ucu gibi sivri bir aletle resimde görüldüğü gibi şekil verilir..Önceden180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder