MALZEMELER :
Küçük boy karnabaharın yarısı,
1 yumurta,
1 çay bardağı pirinç,
2,5 çay bardağı su,
bir tutam dereotu
bir tutam maydanoz
5 çorba kaşığı un,
5 çorba kaşığı galeta unu
1 soğan,
karabiber, kırmızı pul biber,kimyon,
tuz, yenibahar,
Üzeri için : 1 kase galeta unu,
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle yıkanmış ve kalın sapları kesilmiş karnabaharları iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Pirinci yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerine 3 çay bardağı suyu ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan karnabaharları patates ezici ile ya da bir çatal yardımıyla iyice ezelim,soğanları rendeleyelim. Bir süzgece alıp fazla suyunu süzelim. (bu kısım çok önemli)
Ayrı bir yerde dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım. Bir kaba karnabaharları ve haşlanan pirinci alalım. üzerine yumurtayı kıralım. Baharatları, galeta ununu, unu ekleyelim iyice yoğuralım. Elimize çok bulaşmayan bir kıvamda olması gerekiyor. Kıvam alana kadar galeta unu ekleyebilirsiniz. Harçtan bir parça alıp, elimizle köfte şekli verelim. Bir tabağa galeta ununu dökelim. Hazırladığımız köfteyi galeta ununa bulayıp tavada kızdırdığımız yağda kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder