MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 tane kuru soğan
1/2 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Maydonoz
Pul biber
karabiber ve tuz
Süslemek için kıvırcık marul
YAPILIŞI :
Mercimekleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlayın
Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Pişirdiğiniz mercimeğe ince bulguru katın ve güzelce karıştırın Daha sonra demlenmeye bırakın, kapağını kapatın bulgurlar yumuşamaya başlasın.
Bir tavaya zeytinyağını koyun.
Soğanları ince ince doğrayın, hafif pembeleşince salçayı ilave edin,
birlikte bir iki dakika kavurun.
Demlenmeye bıraktığımız mercimekle karıştırın ve iyice hamur olana kadar yoğurun. Yoğurduğunuz köfteye baharatlarını tuzunu atın ve hepsini biraz daha yoğurun. En son maydonozları ince ince doğrayın ve hep birlikte tekrar karıştırın köfteleri avuç içinizle ufak ufak sekil verin . İsteğe göre limon sıkılabilir, yerken yanına salata veya turşu koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder