KIZARTMA (SAKLI LEZZET)
MALZEMELER :
7-8 Adet kırmızı biber
3 Adet patlıcan
3 Adet kabak
2 Adet patates
1 Su bardağı sirke
5 Diş sarımsak
1 Kase yoğurt
Kızartmak için sıvı
YAPILIŞI :
Öncelikle biberler közlenir kabukları soyulduktan ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra üzerlerine sirke ve 3 diş sarımsak (dövülmüş) ve bir tutam tuz eklenip derin bir kapta bekletilir.
Patatesler soyulup zar büyüklüğünde doğranır. Derin bir kızartma kabında kızartılır. Yağı süzdürülerek bir kaba alınır.
Kabaklar aynı şekilde soyulup zar büyüklüğünde doğranır ve kızartılır. Onların da yağı süzdürülerek patateslerin üzerine alınır.
Patlıcanlar alacalı soyulup zardan biraz daha büyük doğranıp kızartılır ve kağıt peçete serili ayrı bir kaba alınarak yağı peçeteyle çektirilir.Daha sonra patlıcanlarda patates ve kabakların üzerine eklenip biraz tuz serpilip harmanlanır.
Bekletilen kırmızı biberler sirkeden çıkarılır ve iyice süzdürüldükten sonra içlerine kızartma doldurulur ve servis tabağına alınır. Üstüne kalan 2 diş sarımsakla yoğurt karıştırılıp dökülür .Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurdun üzerine de domates salçasından sos yapıp dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder