TAVADA BAZLAMA
3 Su bardağı un
1 Paket toz maya
2 Su bardağı ılık su
Tuz
2 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Un elenerek bir yoğurma kabına alınır ve üzerine toz maya ,ılık su, tuz ve şeker ilave edilerek kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olarak iyice yoğurulur ve yarım saat kadar mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra hamur üç beze şeklinde bölünür.Bezeler 20-25 cm çapında 2-3 cm kalınlığında merdane yardımıyla hamur açılır.Diğer bezeler de aynı şekilde açılarak 5-10 dakika daha o şekilde bekletilir.Teflon tavaya yağ dökülüp biraz ısıtılır ve hamur kısık ateşte arkalı önlü üstü kapalı olarak pişirilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder