Kumpir tadında bu nefis fırında patatesi et yemeklerinin yanına ya da akşam üstü çayın yanına yapabilirsiniz. Yapımı kolay ve lezzetli bu tarifi sizlerle paylaşmak ve sizlerin de bu tadı denemenizi istedim ...
MALZEMELER :
3-4 Büyük boyda patates
1 Tatlı kaşığı tereyağı
150 Gr kaşar peyniri
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI :
Patatesler kabukları ile beraber güzelce yıkanır hatta bir kullanılmamış (diş fırçası ya da benzeri bir fırça ile)fırçayla patateslerin üstü fırçalanır.Yarım santimetre genişliğinde patatesler kesilir ancak alttan ayırmadan akordiyon şeklinde kesilir.Aralarına minik tereyağı kesilip koyulur.Tuz,karabiber ,kekik ve kimyon serpilip 220 derecelik fırına koyulup patatesler pişene kadar pişirilir.Pişen patateslerin kesik aralarına birer dilim kaşar peyniri koyulup yeniden fırına verilir.Kaşarlar erimeye başlayınca fırından alınır. Arzuya göre üzerine ketçap koyularak servis edilir.AFİYETOLSUN.....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder