7 Ocak 2017 Cumartesi

BÜSKÜVİ KAPLI İNCİRLİ TATLI


BÜSKÜVİ KAPLI İNCİRLİ TATLI

Değişik bir kurabiye arıyorsanız buyrun size büsküvi kaplı kurabiye. Fırına girmeden yarım saatte hazırlayabileceğiniz bu kurabiyenin tadına doyamayacaksınız.

MALZEMELER :

15-20 Adet armut şeklinde olan kuru incir
İncir adedi kadar bütün iç ceviz

Büsküvi Hamuru için;

3 Paket Petibör büsküvi
4 Türk kahvesi fincanı süt
1.5 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
40 Gr bitter çikolata (kare paketlerin yarısı)

 üzeri için ;
1 Su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI :

İncirlerin sapları kesilip küçük bir kaşığın sapı yardımıyla içleri oyulur. Oyulan incirin içine bütün bir ceviz içi yerleştirilir. Kalan bütün incirlere aynı işlem uygulanıp bir kenara alınır.
Büsküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir ve derin bir kaba alınır.



Küçük bir tencereye süt,çikolata, yağ ve şeker koyulup çikolata eriyene kadar kaynatılır. Çikolata eriyince karışım un haline getirilen büsküvilerin üzerine dökülür.Hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Daha sonra incirler açık uçları yukarı gelecek şekilde hamur  haline gelen karışımın içine oturtulur.Bir kaşık yardımıyla ya da elinizle(elinizi sürekli 
su ile ıslatarak) incirlerin her yeri bu hamurla sıvanır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken incirlerin açık uçlarının bulunduğu tarafın kaybolmamasıdır.Çünkü keserken hep aynı şekil ve taraftan kesilecektir. Hamurla kaplanan incirler hindistan cevizine uçlarını kaybetmeden bulanır ve buzdolabına kaldırılır.  En az iki saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarılır ve resimde ki gibi hepsiönce açık uç tarafından olmak üzere, büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölünüp servis yapılır. AFİYET OLSUN...











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder