Misafirlerinize özel bir pasta tarifi veriyorum size..
Sunumu şık, kreması hafif ,keki yumuşacık,ikramı kolay... Kişiye özel bu güzel pastaları yapmak çoook kolay...
MALZEMELER :
Keki için;
4 Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1/2 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Kreması için ;
Yarım Kutu (100 Gr) Labne Peyniri
1/2 Kutu Krema ( 100 ml)
1 Yemek Kaşığı Dolusu Pudra Şekeri
1 Poşet Krem Şanti
Süslemek için ;
2 Adet Muz
Pekmez ya da kuş burnu marmelatı
YAPILIŞI :
Pastayı yapmaya başlamadan evvel kremasını hazırlamalıyız. Bunun için tüm krema malzemeleri bir kaba konulup katılaşana kadar çırpılır.Oluşan karışım buzdolabına kaldırılır.
Krema dolapta soğurken keki hazırlanır .Bunun için 4 yumurtanın sarısı ve beyazları ayrılır.
Yumurta sarılarıyla şeker beyazlaşana kadar çırpılır.Daha sonra un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu ilave edilip çok az daha çırpılır.Daha sonra yumurta akları köpürüp ters çevirdiğinizde akmayacak kadar katı hale gelene kadar çırpın. Unlu olan karışıma köpürttüğünüz yumurta beyazlarını 2-3 seferde tahta bir kaşıkla ilave edip, alttan üste yavaşça karıştırarak ilave edilir.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine eşit şekilde dökülür.
Önceden biraz ısıtılmış180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirilir.Kekin pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla kontrol edilir.Pişen kek fırın kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarılıp soğuması beklenir. Soğuyan kek açılarak kağıttan ayrılıp üzerine dolaptaki kremanın bir kısmı sürülüp yeniden yeniden rulo yapılır ve yaklaşık 7-8 cm' lik dilimler halinde kesilerek dik olarak oturtulup üzerlerine kalan krema sıkılır ve küçük muz dilimleri koyulup servis edilir. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder