Ramazan_ı Şerifleriniz mübarek olsun değerli Takipçilerim...
Ramazan ayının bir haftasını geride bıraktık ve ben ancak vakit bularak sizlere yeni bir tarif sunabiliyorum.
Malum Ramazan da mutfak işleri biraz daha fazla oluyor.O yüzden sizlerle yeni tariflerimi paylaşmam zaman alıyor affınıza sığınıyorum...
Bugün sizlere MANTARLI ETLİ PATATES ORTA tarifimi anlatacağım .
İftar sofralarınızı şenlendirecek renklendirecek nefis lezzetli bir tarif.
Size ne kadar anlatsam az kalır iyisimi ben tarifi vereyim siz de mutfağa girip yapın ve ne kadar güzel bir yemek olduğunu kendiniz görün. Hadi bakalım KOLAY GELSİNNNN VE AFİYET OLSUUNNNN...
MALZEMELER :
1/2 Kg küçük doğranmış kuşbaşı et (Dana ya da kuzu eti olması tercihinize kalmış)
1/2 Kg mantar(Kültür)
3-4 adet yeşil biber
1 Adet Soğan
Maydanoz
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Kekik
4 Çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 Adet orta boy patates
YAPILIŞI :
Öncelikle etler güzelce yıkanıp tencere ya da düdüklü tencereye konulup kapağı kapatılmadan bir taşım kaynatılır ve üzerinde biriken köpüklerin gitmesi için etlerin suyu dökülüp yeni su koyulur ve kapağı kapatılıp etler iyice pişene kadar pişirilir.
Etler pişerken mantarlar güzelce yıkanıp iyice kurulanır.Soğanlar bir tencereye küp küp doğranır ve üzerine kurutularak istenilen şekilde doğranmış mantarlar koyulup iki kaşık ta yağ ilave edilip birlikte kavrulur.
Kavrulan mantarlar bir kenar alınır. başka bir tavaya yine iki kaşık yağ koyulur ve haşlanmış etler ilave edilir üzerine küçük küçük yeşil biberler doğranır ve birlikte etlerin rengi değişene kadar kavrulur.
Daha sonra kavrulan etler ve mantarlar karıştırılarak üzerine tuz ve baharatlar ilave edilir birlikte çok az daha kavrulup ocağın altı kapatılır.
Patatesler soyulup küp küp doğranarak bolyağda kızartılır.
Kızartılan patatesler servis tabağının ortasına tepeleme şekilde koyulur. Etrafına mantarlı etler dizilip kenarları maydanozla süslenerek servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder