Çiğ karnabahar denilince biraz değişti mi yüzünüzün şekli sanki? Değişmesin karnabahar çiğde tüketilebilir.Gerçekten enfes bir lezzet ve hafif bir salata yemek istiyorsanız lütfen deneyin beğeneceksiniz...
MALZEMELER:
Adet küçük boy Karnabahar
3 Adet Yeşil Elma
1 Adet Ayva
1 Su Bardağı Nar
1 Su Bardağı Pancar turşusu suyu
1 Su bardağı Kırıklanmış ceviz içi
YAPILIŞI :
Öncelikle karnabahar güzelce yıkanır. Çiğ olarak tüketileceği için yıkanması daha da özenli olmalıdır.
Yıkandıktan sonra ya da önce farketmez küçük çiçeklerine ayrılır.
Bu çiçekler rondodan geçirilip çekilir ve iri bulgur görünümüne getirilir.
Bir kaba alınan çekilmiş karnabaharların üzerine iyice yıkanmış ve kabuğu soyulmamış yeşil elma kabuklarıyla ince ince ya da minik küpler halinde doğranır.
Aynı şekilde ayva da doğranır fakat ayvanın kabukları soyulur.
Tüm bunların üzerine nar taneleri ve kırıklanmış ceviz de ilave edilir.
En son olarak da bir su bardağı dolusu pancar turşusu suyu ilave edilir.(Ben pancar turşusu suyunu hazır olarak satılan pancar turşularından alarak kullandım siz dilerseniz evde yapabilirsiniz.)
İlave edilen bütün malzemeler güzelce harmanlanır ve servise hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder