Ekmek nimettir...Atılmaz... Bayatlamış ekmekler değerlendirilip bitirilir. Biz böyle öğrendik büyüklerimizden. Bayat ekmek tariflerimize bu gün bir yenisini daha ekleyelim veee en kolayından yumurtalı sucuklu domatesli ekmek dilimlerinin tarifini vereyim dedim İster kahvaltıya, isterseniz beş çayının yanına, isterseniz aniden gelen misafirlerinize 20 dakika da hazırlayıp sunabileceğiniz bu ekmek dilimlerini evinizde bulunan her türlü malzemeyle yapabilirsiniz . Ben size sucuklusunun tarifini vereceğim siz sucuksuz sade de yapabilirsiniz ya da salamlı sosisli dedim ya evinizde ne varsa onu katabilirsiniz içine. Hadi bakalım yarın sabah kahvaltıya bu güzel ekmekleri hazırlayıp ev halkını ve kendinizi şımartın birazcıkkk...
MALZEMELER :
7-8 Dilim Bayat Ekmek (Taze ekmekte olabilir)
2-3 Kibrit Kutusu kadar Beyaz Peynir
1 Yumurta
1 avuç Kaşar Peyniri
Küçük küçük doğranmış biraz sucuk
1 Domates
Kırmızı biber
1 Çorba Kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI .
Domates küçük küçük doğranır ve bir kaba alınır.Diğer tüm malzemelerde üzerine ilave edilip iyice peynirler ezilerek karıştırılır.
Bu karışımdan birer kaşık, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt konulup ekmekler üzerine dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecede üst bölümü (ızgara da olur) ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üstleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder