Bir iftar davetinde ilk defa bu çorbayı içtiğimde,kesinlikle kabak çorbası olduğunu anlamadım nefis bir tat ve değişik bir lezzetti...
Hatta sofrada hayatında hiç kabak yememiş bir yakınımızda vardı ve o da, bilmeden yediğinde ''artık kabak çorbası en sevdiğim çorba oldu '' diyebildi lezzeti karşısında...
Sizde kabak yemeyen çocuklarınıza,eşinize,yakınlarınıza kabağın vitaminlerinden faydalanmaları adına ki, kabağın faydaları saymakla bitmez gönül rahatlığıyla yapıp yedirebilirsiniz zira kabak kabak olalı böylesine lezzetli hale hiç gelmedi...
MALZEMELER:
4-5 Adet kabak
2,5 Çorba Kaşığı un
1 Su Bardağı süt
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
3 Çorba Kaşığı zeytinyağ
1 Paket Labne Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber (isteğe göre)
Dereotu
Kırmızı Pul Biber (süslemek için)
YAPILIŞI :
Kabaklar soyulup küp küp doğranır ve bir tencerede 2-3 bardak suyla iyice haşlanır.Haşlanan kabakların içine bir paket labne peyniri atılıp blendırdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
Ayrı bir yerde tereyağ eritilip sıvıyağla karıştırılır ve içine un ilave edilip un pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulan una bir bardak süt ilave edilip ocağın altı kapatılır ve iyice karıştırıldıktan sonra kabakların içine ilave edilir. Hiç pürüzlü kalmaması için yeniden blendırdan geçirilir, ( blendırı olmayanlar tel süzgeçten geçirebilir.)Bu Arada çorbanın kıvamına göre ( ben 5 bardak su ilave ettim) suyu , tuzu ve baharatı eklenip 7-8 dakika kadar kaynatılıp resim de görüldüğü gibi kıyılmış dereotu ve kırmızı biberle servis yapılır. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder