Merhaba,
Anne Mutfak Perisi, soğuduğunda bile yumuşacık olan nefis bir "peynirli dereotlu anne poğaçası" tarifi ile karşınızda. Sabah hazırladığım bu tarifi kahvaltıya gittiğim arkadaşıma götürdüm. İstedim ki başkalarının da yorumlarını alıp sizinle paylaşayım. Anne poğaçalarım tadan herkesten tam puan aldı ve sırrı çok merak edildi.
İşte sırrımı açıklıyorum #benimlezzetsirrim :) Teremyağ Gurme Kaymaklı. Anadolu’daki hanımlar yemeklerinin lezzetini arttırmak için yağ ve kaymağı birlikte kullanırmış. Bu sır şimdi Teremyağ Gurme Kaymaklı ile biz hanımların mutfaklarına taşındı. Siz de benim gibi merak edilen lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz bu sırrı mutlaka keşfedin derim :) Teremyağ Facebook ve instagram sayfasında daha birçok özel denemiş tarifler var, bir göz atın...
Kağıt, kalemler hazır ise tarife geçiyorum.
Malzemeler
200gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 Yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız)
1 Çay bardağı (100gr) yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
½ Demet incecik kıyılmış dereotu
İçi için: 200gr beyaz peynir
Üzeri için: Çörek otu
Hazırlanışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğurup 15dk kadar dolapta dinlendiriyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler kopartıp avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayarak tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 190C fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Bu içerik http://annemutfakperisi.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
3 Nisan 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder