Dün televizyon izlerken Esra Harmanda'nın programında kozalak köfte adıyla yaptılar bu tarifi .Çok hoşuma gitti ve denemek istedim( İsmini değiştirdim çünkü ben pek kozalağa benzetemedim) Denedim ve nefis bir görüntü ile lezzet sağanağını damaklarımda hissettim. Bu lezzeti hemen takipçilerimle paylaşmalıyım diyerek oturdum pc nin başına. Evet sevgili ARZU'nun Lezzet Adası takipçileri bu enfes lezzetten sizde mahrum kalmayın haydi hemen mutfağa... Şimdiden ellerinize sağlık...
POĞAÇA KÖFTE
MALZEMELER :
1/2 Kg Kıyma
1 Adet Soğan
1 Adet Yumurta
1 Su bardaği galete unu
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
İçi İçin;
150 Gr Kaşar Peyniri
1 Avuç kadar Dolma Fıstığı
Servis için;
1 Adet Domates
2 Adet yeşil Biber
Su bardağı Haşlanmış Mantar
YAPILIŞI ;
Köfte için gerekli tüm malzemeler karıştırılarak güzelce yoğurulur.
Bir buzdolabı poşeti alınıp bir uzun ve bir kısa kenarı kesşlip açılarak dikdörtgen bir naylon elde edilir ya da streç film den 25-25 ölçülerinde kesilerek tezgaha serilir üzerine 1 çorba kaşığı yağ gezdirilir ve yayılır.
Tepsinin içine domates ve biberler doğranarak koyulur. Mantarlarda tepsiye ilave edilip köftelerin üzerine kekik ve kırmızı biber serpilip biraz sıvı yağ gezdirilir. 200 Derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 Dakika pişirilir Bu süreyi siz kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.Üstü kızaran köfteler
fırından çıkarılıp servis edilir AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder