PIRASALI TART
Pırasayı sevmeyenlerin bile beğenerek yediği bu tart çay saatlerinize, arkadaş toplantılarınıza ve altın günlerinize yeni bir soluk getirecek nitelikte ... Denediğinizde inanın bana hak vereceksiniz ....
MALZEMELER :
Hamuru:
125 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1,5 su bardağı kekun 1 su bardağı un(ya da 2,5 bardak un)
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz
İç malzemeleri :
5-6 adet pırasa
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 kutu krema
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI :
Hamuru için gerekli malzemelerin hepsi çukur bir kapta yoğrulur.Hamur, kullanılacak tepsi büyüklüğünden(Tart kalıbı ya da yuvarlak büyük boy borcam) biraz büyük açılır. Tepsi hafif yağlanarak açılan hamur serilir. Hamur serilirken tepsinin kenarlarına da döndürülmelidir.Tepsinin kenarlarından taşan hamur parçaları kesilerek saklanıp en son, tartın üzerinin süslemesinde kullanılır.Hamur serilmiş tepsi buz dolabına koyulup iç harcı hazırlanmaya başlanır.
Bunun için:
5-6 adet pırasa yıkanır ve küçük küçük doğranır 2 kaşık sıvı yağda iyice kavrulur. Kavrulan pırasalar soğuyunca içine, 1 kutu krema 2 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz konularak hepsi karıştırılıp hamurun üzerine serilir.Daha önce kesilen hamur parçaları ince rulolar haline getirilip tartın üzerinde baklava şekli verilir ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...
5-6 adet pırasa yıkanır ve küçük küçük doğranır 2 kaşık sıvı yağda iyice kavrulur. Kavrulan pırasalar soğuyunca içine, 1 kutu krema 2 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz konularak hepsi karıştırılıp hamurun üzerine serilir.Daha önce kesilen hamur parçaları ince rulolar haline getirilip tartın üzerinde baklava şekli verilir ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder