KURU BÖRÜLCE SALATASI
Karnı kara, Kara Göz, Böğrülce, Vignasinensiş, Cowpea
Börülcenin diğer isimleri bunlar. Bir çoğumuzun sulu yemek
olarak tükettiğimiz Börülcenin salatası da çok güzel oluyor,
üstelik Börülcenin faydaları da saymakla bitmiyor işte bu
faydalarından bazıları;
Göğüs ve akciğere faydalıdır.
İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
Yanıklara sürülürse faydası görülür.
Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Kansızlığa iyi gelir.
Kaynak; http://www.saglikaktuel.com/bitki-ansiklopedisi-borulce-nedir-faydalari-nelerdir-1491.htmMALZEMELER :
250Gr Kuru Börülce
2-3 Adet közlenmiş kırmızı biber
1 Su bardağı garnitür (havuç bezelye patates)
1 Su bardağı küçük küçük doğranmış salatalık turşusu
1 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
yarım limon suyu
1/2 Çay bardağı nar ekşisi
1/2 Çay bardağı zeytinyağı
Salatayı yapmaya başlamadan bir kaç saat önce börülceyi üzerini geçecek miktarda sıcak suyla doldurup bekletmeli daha sonra biraz tuz atılarak haşlanmalıdır.Haşlanan börülceler süzülülerek bir süzgece alınır .Maydanoz ve dereotu yıkanıp ince ince doğranır.Eğer garnitürü hazır aldıysanız (benim gibi)süzdürüp bir sudan geçirilmelidir.
Bütün malzemeler börülcenin üzerine dökülerek karıştırılır ve salata servise hazırdır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder