BEĞENDİLİ TAVUK MANTAR SOTE
Hünkar beğendi sotelik etle yapılan nefis bir yemektir.Ancaaakkk Beğendili tavuk mantar sote de, en az onun kadar lezzetli ve şık görünümlü aynı beğendi ile sunulan nefis bir yemektir.
Tavuk ve beğendinin bir arada sunulduğu bu yemeği davetlerinizde ya da özel yemeklerinizde gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
MALZEMELER :
Tavuk Sote için;
1/2 Kg tavuk but (Butun kemikleri çıkmış ve açılmış halinı kuşbaşı yapın ya da tavukçunuza yaptırın)
3 Diş sarımsak 1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çay kaşığı kişniş (isteğe bağlı)
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
Mantar Sote İçin;
1/2 Kg Kültür Mantarı
1 Çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı tuz
Beğendi İçin;
1/2 Kg Süt
2 Çorba Kaşığı un
1Su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Patlıcan
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
YAPILIŞI :
Öncelikle tavuklar yıkanıp süzülür .Daha sonra sote için yazılan bütün malzemeler karıştırılır ve buzdolabında mantarlar kavrulana kadar bekletmeye alınır.
Bu arada mantarlar yıkanır suları süzdürülür ve az yağ konulmuş bir tavada karabiber ve tuz konularak kavrulur.Mantarlar su salabilir suyunu dökmeyip mutlaka pişirerek çektirilmelidir.
Buzdolabına koyduğumuz tavuk da kızdırılmış bir tavaya konulup kavrulur.Kavrulan mantarlar ve tavuklar birleştirilir ve bir miktar tuz ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
Beğendi için patlıcanlar öncelikle közlenir ve küçük küçük doğranır.
Süt ve un karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Piştikten sonra içine patlıcanlar ilave edilir ve karıştırılır en son rendelenmiş kaşar peyniri,tuz ve tereyağ da ilave edilip biraz daha karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Bir tabağa resimdeki gibi beğendi konulur üzerine tavuk mantar sote koyularak servis yapılır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder