11 Kasım 2014 Salı

PEYNİRLİ KOLAY POĞAÇA


 PEYNİRLİ KOLAY POĞAÇA

Aniden gelen bir telefonla misafiriniz geleceğini öğrenirseniz, yapabileceğiniz en kolay ve çabuk tuzlulardandır KOLAY POĞAÇA ...Çok çabuk hazırlayıp misafirlerinize sunacağınız bu poğaçayı ben peynirli yaptım ama siz evde olan zeytin,patates, ya da kıyma ile de  yapabilirsiniz.Yapımı on dakika pişmesi yarım saat süren bu poğaçanın kıyır kıyır nefis tadına bayılacaksınız...

MALZEMELER :

Hamuru için;

2 Yumurta (Birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın)
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için ;

150 Gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI :

Hamuru için gerekli olan bütün malzemeler bir karıştırma kabına konulur sadece yumurtanın birinin sarısı bir kenara ayrılır ve üstlerine azar azar un ilave edilir poğaçanın hamuru ele yapışmayacak ama aynı zamanda da çok yumuşak bir kıvamda olacak .Yoğurulan hamur bir kenara alınıp iç harcı hazırlanır.Bunun için peynir ezilip içine güzelce yıkanmış maydanozlar ince ince kıyılıp karıştırılır.
Hamurdan cevizden biraz büyükçe bir parça koparılıp elimizde fazla yoğurmadan nazik hareketlerle avucumuzda açıp ortasına bir çay kaşığı dolusu maydanozlu peynir karışımından konulur ve hamurun kenarları ortada toplanarak yuvarlak şekil verilir .Şekil verirken dikkat edilecek nokta hamurla fazla oynamadan yuvarlatmaktır. Şeklinin çok düzgün olması gerekmiyor. Şekil verilen poğaçalar pişirme kağıdı koyulmuş bir tepsiye dizilip üstlerine ayırdığımız yumurta sarısı,susam ve gri haşhaş serpilerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir. (Bu süre fırınınızın pişirme ısısına göre değişebilir)AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder