PANCAR SULU ENGİNAR SALATASI
MALZEMELER :
3-4 Adet Enginar
1 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
2-3 Adet Taze Soğan
1 Adet Salatalık
1 Adet Havuç
1 Su bardağı pancar turşusu
Kırmızı lahana (Miktarı isteğe bağlı)
1 Çay bardağı mısır
1 Çay bardağı pancar turşusu suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Limon
Tuz
YAPILIŞI :
ÖNEMLİ NOT:Enginarları lütfen pazardan ya da marketten alırken soyulmuş suda bekletilenleri tercih etmeyin. Çünkü enginarları beyaz tutabilmek için suyun içine kimyasallar karıştırıldığını duydum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama biz sağlığımızı düşünerek kendimiz soyalım enginarları. Biraz zor gelebilir ama sağlığımız için değer...
Enginarlar temizlenip 10-15 dakika limonlu suda bekletildikten sonra yine biraz limon ve tuz eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlanır.
Enginarlar haşlanırken diğer malzemeler yıkanır.
Maydanozlar,taze soğanlar,dereotu,ince ince doğranır.Havuç rendelenir,salatalık ve kırmızı lahana uzun uzun doğranır. Bütün malzemeler derin bir kaba alınır üstüne pancar turşuları eklenir.Pişen enginarlar da istediğiniz şekilde doğranıp bu karışıma ilave edilir.Hepsi birlikte harmanlandıktan sonra üzerine pancar turşusu suyu ve zeytinyağı dökülür,biraz tuz da isterseniz ilave edebilirsiniz.En son olarak salatanın üstü mısır ile süslenir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder