MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı doğranmış kuru incir
pudra şekeri
YAPILIŞI :
Yumurtalar beyazlaşıncaya kadar çırpılır daha sonra içine şeker ilave edilerek 5-10 dak. daha çırpılır.Sırasıyla süt ,yağ,kabartma tozu,un ilave edilir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır.Küçük küçük doğranan incirler tarçın ve cevizle harmanlanıp hamura ilave edilir.Bir pişirme kabında ya da kek kalıbında 170 derecede 40-45 dak. pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder