24 Ekim 2014 Cuma

ETİMEKLİ KÖZ PATLICAN SALATASI

ETİMEKLİ KÖZ PATLICAN  SALATASI

Bugün kızımın ilkokul arkadaşlarının anneleriyle 10 yıldır devam eden günümüz de arkadaşlarıma Etimekli ,Köz Patlıcanlı , Köz Kırmızı Biberli salata yaptım güzel bir lezzetti  arkadaşlarımda beğendiler siz de çok beğeneceksiniz tavsiye olunur .

MALZEMELER :

4 Adet Patlıcan (Hazır közlenmiş konserve de tercih edebilirsiniz)
6 Adet Kırmızı Biber (Hazır konserve de tercih edebilirsiniz)
2 Paket Etimek
1 Kg yoğurt
3 Kaşık Mayonez
4 Diş Sarımsak
1 Kase Mısır
Yarım Demet Maydanoz
8- 10 Adet Kornişon Turşu
Tuz,
1 Kaşık Zeytinyağı
Yarım Limon

YAPILIŞI :

Öncelikle patlıcanlarla biberler közlenir ve küp küp doğranır. Biberlerden bir küçük kase kadar üstünü süslemek üzere ayrılıp diğerleri patlıcanlarla karıştırılır. Bu karışıma  bir kaşık zeytinyağ ile ağız tadınıza göre tuz ve yarım limon dökülüp harmanlanır.
4 Diş sarımsak ayıklanıp dövülür ve 3 kaşık mayonezle karıştırılmış yoğurda ilave edilir.
Büyük dikdörtgen borcama 5-6 kaşık sarımsaklı mayonezli yoğurttan dökülüp her yerine sürülür bunun üzerine etimekler sırayla dizilir ve kalan yoğurt da etimeklerin üzerine dökülür. Yoğurdun üzerine ise patlıcanlı biberli karışım dökülüp hafifçe bastırılır. Kornişon turşu da minik minik doğranıp en üstüne koyulur.
Maydanozlar ince ince doğranıp resimde görüldüğü gibi ya da zevkinize göre üstüne koyulur mısır ve biberlerde aynı şekilde koyulup en az bir saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir. AFİYET OLSUN....






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder